AKTIVITIPENDIDIKAN

BENGKEL ONLINE MARKETING JKMS 1.0

By October 27, 2018 No Comments

Dengan 2 orang tenaga pengajar iaitu En Khalik dan En Rushairy yang berpengalaman dalam bidang Online Marketing dan Offline Marketing. Jumlah peserta seramai 30 orang dan bengkel berlansung selama 2 hari iaitu 10 hingga 11 Oktober 2018 anjuran Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak

siapa yang berusaha dia yang akan beroleh kejayaan

BELAJAR
DAN
PERAKTIK

PENYAMPAIAN SIJIL OLEH EDU COORDINATOR
PENCERAMAH
FASILITATOR
PENYAMPAIAN SIJIL OLEH TUAN ZAHID DARI JKMS
SUASA BENGKEL ONLINE MARKETING
PENERANGAN DAN SUAI KENAL
FASILITATOR

Sepanjang bengkel 2 hari. Peserta di dedahkan dengan beberapa kemahiran dan pengurus program (SARADEC) menyasarkan pada akhir program peserta akan memiliki FB Page sendiri, laman blog yang berdaftar, boleh mencipta logo sendiri, memahami teknik ayat pengiklanan, mempraktikkan teknik mengambil gambar produk/perkhidmatan dan konsisten mempromosikan produk/perkhidmatan .

Cabaran bengkel ini adalah peserta adalah di kalangan individu yang tidak biasa dengan aktiviti digital dan disebabkan itu, pengurus program menyediakan 5 fasilitator membantu peserta secara dekat.

Sebagai pengurus bengkel ini. Peserta akan terus boleh berhubung dengan penceramah untuk mendapatkan khidmat nasihat.

Program ini bagaimana pun mendapat komen yang positif dari peserta. Komen mereka di abadikan di FB Page Saradec. Antara komen mereka adalah meminta Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak menganjur program seumpama ini di bandar lain.

Leave a Reply